Υπάρχει η αντίληψη πως η σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό, ή να βοηθήσει την έναρξη του τοκετού όταν η γυναίκα πλησιάζει στις ημέρες της. Μπορεί να υπάρχει λογική βάση σε αυτό καθώς είναι γνωστό πως το σπέρμα περιέχει προσταγλανδίνες οι οποίες είναι οι ορμόνες υπεύθυνες για την ωρίμανση του τραχήλου. Δεν υπάρχουν όμως μελέτες που να αποδεικνύουν το γεγονός αυτής της δράσης του σπέρματος και της σεξουαλικής επαφής. Ίσως ισχύει πως αν είναι να αρχίσει ο τοκετός ούτως ή άλλως, τότε η επαφή βοηθά λίγο σε αυτό.

Αρκετά συχνά τα ούλα αιμορραγούν πιο εύκολα στην εγκυμοσύνη. Καλό είναι να πλένετε τα δόντια σας δύο φορές καθημερινά, ενώ είναι χρήσιμη η συμβουλή του οδοντιάτρου σας.

Είναι πολύ συχνό πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Βοηθάει η σωστή διατροφή με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης, καθώς και το νερό. Κάποιες φορές μπορεί να χρειασθεί ο γυναικολόγος σας να σας προτείνει κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα.

Η μυκητίαση προκαλεί άσπρο παχύρευστο κολπικό υγρό και κνησμό. Τα κολπικά υπόθετα και αλοιφές θεωρούνται ασφαλή στην εγκυμοσύνη.

Είναι φυσιολογικό στην εγκυμοσύνη να παρουσιάζεται συχνοουρία και κάποιες φορές και μικρή ακράτεια. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης, στη χαλάρωση των μυών της πυέλου αλλά και στην πίεση  που ασκεί η μήτρα στην ουροδόχο κύστη. Ο γιατρός σας βέβαια προσέχει ιδιαίτερα γιατί μία ουρολοίμωξη μπορεί να προκαλέσει τα ίδια συμπτώματα, αλλά και αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση. Σίγουρα για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης χρειάζονται αντιβίωση αλλά και πολλά υγρά.

Οι κιρσοί δηλαδή οι διογκωμένες φλέβες εμφανίζονται κυρίως στα πόδια αλλά και στο αιδοίο της εγκύου. Υπάρχουν ειδικές κάλτσες, πρέπει να αποφύγετε την ορθοστασία, ενώ όταν ξαπλώνει η έγκυος ένα μαξιλάρι κάτω από τα πόδια βοηθάει αρκετά. Οι αιμορροΐδες είναι ενοχλητικές προκαλώντας πόνο και κνησμό. Οφείλονται στην δυσκοιλιότητα. Η σωστή διατροφή αλλά και κάποια σκευάσματα που θα σας δώσει ο γιατρός σας σίγουρα βελτιώνουν τα συμπτώματα.

Ο πόνος στη μέση οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση των συνδέσμων λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης αλλά και λόγω της αύξησης του βάρους του σώματος και του μεγέθους της κοιλιάς. Τα χαμηλά παπούτσια και η αποφυγή άρσης βαριών αντικειμένων θα βοηθήσει , αλλά ίσως χρειασθεί και μασάζ, φυσιοθεραπεία ή και φαρμακευτική αγωγή. Τα οιδήματα στα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπο οφείλονται στην κατακράτηση υγρών που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πάντοτε όμως θα πρέπει να προσέξετε γιατί τα οιδήματα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας σοβαρής κατάστασης που λέγεται προεκλαμψία. Γενικά για τα οιδήματα βοηθάει η ξεκούραση και ένα μαξιλάρι κάτω από τα πόδια.

Συχνά στην εγκυμοσύνη παρουσιάζεται έντονος κνησμός λόγω των ορμονών. Συνήθως είναι ένα ακίνδυνο αλλά ενοχλητικό σύμπτωμα που αντιμετωπίζεται με ειδικές αλοιφές και χάπια. Σπάνια όμως μπορεί να υπάρχει μία κατάσταση που λέγεται χολόσταση και η οποία αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα μπορεί προκαλέσει βλάβες στο ήπαρ.

Συνήθως στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης παρουσιάζονται συμπτώματα επιγαστραλγίας , ναυτίας αλλά και εμετός. Οφείλονται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης που επηρεάζουν τη λειτουργία και το ΡΗ του στομάχου.

Συνήθως μικρά γεύματα και η αποφυγή του καφέ, των χυμών και των λιπαρών τροφών βοηθούν. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις μπορεί να χρειασθεί η χορήγηση αντιεμετικών φαρμάκων αλλά και η νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Είναι μία αρκετά σοβαρή κατάσταση που μπορεί να είναι επικίνδυνη και για το έμβρυο αλλά και για τη μητέρα. Παρουσιάζεται σαν αυξημένη πάνω από τα φυσιολογικά όρια αρτηριακή υπέρταση σε συνδυασμό με οιδήματα, προτεϊνουρία, έντονη επιστραλγία, εμετό, κεφαλαλγία και διαταραχές στην όραση. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε κάποιες ειδικές εξετάσεις αίματος και ούρων γιατί πρέπει η διάγνωση της κατάστασης να γίνει έγκαιρα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως υπολειπόμενη ανάπτυξη, δυσφορία και πρόωρο τοκετό του εμβρύου, αλλά και σε σπασμούς της μητέρας.

Η αναιμία στην κύηση οφείλεται κυρίως στην έλλειψη σιδήρου και φυλικού οξέος, ή βιταμίνης Β 12 σπανιότερα. Η διάγνωση γίνεται με την εξέταση αίματος και αντιμετωπίζεται με σωστή διατροφή και σίδηρο. Σπάνια μπορεί να χρειασθεί μετάγγιση αίματος όταν ο αιματοκρίτης είναι πολύ χαμηλός. Η αναιμία επηρεάζει και την έγκυο προκαλώντας κούραση, ζάλη και αδυναμία αλλά και το έμβρυο προκαλώντας υπολειπόμενη ανάπτυξη και πρόωρο τοκετό.

Σε κάθε περίπτωση αιμορραγίας θα πρέπει να ενημερώνετε το γιατρό σας. Η αιμορραγία είναι μία επικίνδυνη κάποιες φορές κατάσταση καθώς μπορεί να σχετίζεται με αποβολή στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης, ενώ αργότερα με πρόωρο τοκετό, αποκόλληση αλλά και προδρομικό πλακούντα (πλακούντας που βρίσκεται χαμηλά κοντά στο τραχηλικό στόμιο και εμποδίζει το φυσιολογικό τοκετό).